Report

Napotřetí to vyšlo! Liberečtí doma přetlačili Třinec

Liberec - Třetí střetnutí Tygrů a Ocelářů přineslo pohledný hokej od obou mužstev, na úvodní branku duelu se ale čekalo až do 33. minuty. Liberečtí následně navýšili svůj náskok na začátku třetí části, hosté však záhy přispěchali s kontaktní trefou. Šelmy ale vedení uhájily a do prázdné branky pojistili výhru Tomáš Filippi a Ronald Knot. Liberec tak poprvé v sezóně Třinec přehrál.

Utkání hrané ve svižném tempu mohl gólově odstartovat v 9. minutě bekhendem Petr Sikora, spolehlivě jej ale odmítl Daniel Král. Ve zbytku úvodní části se do šancí dostávali také Liberečtí, brankou nicméně žádná z nich neskončila.

Prostřední dějství zahájili o něco aktivněji Oceláři, Tygři ale záhy soupeře svým herním projevem předčili. Odměnou jim byla trefa Michala Bulíře, který po Vlachově pasu zpoza branky puk nadvakrát procedil nad rameno Kacetla - 1:0.

Michal Bulíř o své trefě
Byla to taková špinavá, ubojovaná branka, ale pomohla nám k tomu se v zápase zvednout. Doufám, že góly budu dávat dál, abych byl týmu prospěšný.

Třinečtí zahájili třetí třetinu dvěma vyloučeními. První oslabení sice úspěšně přečkali, to druhé už ale skončilo předčasně po dělovce Jayce Hawryluka - 2:0. Záhy poté se ale první přesilovky dočkali také hosté a střelou Miloše Romana z pravé strany vsítili kontaktní gól - 2:1.

V závěrečné pasáži hry se musely šelmy bránit mohutnému třineckému náporu. I díky obětavému týmovému výkonu a trefám do prázdného zařízení Ocelářů od Tomáše Filippi a Ronalda Knota ale Liberec vedení ustrážil a poprvé v tomto ročníku Třinec porazil.


Důležitým stavebním kamenem liberecké výhry byl opět Daniel Král

Trainerstimmen

Jiří Kudrna
Bílí Tygři Liberec
„Bylo to velice těžké utkání. Hostům patřil začátek, ale myslím si, že v první polovině úvodní třetiny jsme hru vyrovnali. Ve druhé třetině jsme předváděli výbornou hru, vytvářeli si brankové příležitosti a šli do vedení. Proti Třinci to bylo samozřejmě těžké utkání, protože v určitých pasážích ukazovali, jakým silným týmem jsou. My ale podali výborný výkon počínaje Danielem Králem. Celý tým dobře pracoval a drželi jsme se naší hry, která nám v posledních zápasech přináší úspěch. Nesmírnou bojovností a kvalitou hry kluků jsme si došli pro tři body. Velká pochvala pro celý tým."
Zdeněk Moták
HC Oceláři Třinec
„V první třetině jsme podle mě sehráli dobrý hokej. Měli jsme příležitosti a dobré šance, a to nejen střelecké, ale i gólové. Trochu nás zastavila dvě vyloučení. To nás podle mě trochu dostalo dolů do kolen. Ve třetí třetině jsme šli na kontakt, kdy jsme na druhý gól soupeře odpověděli brankou v přesilovce. Ač jsme měli střelecké příležitosti, tak se nám nepodařilo zakončit tak, abychom zápas dovedli alespoň do remízového stavu. Bylo to vyrovnané utkání, pro diváky atraktivní. Bohužel pro nás se špatným koncem."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner